tiistai 1. lokakuuta 2013

The early bird catches the worm

Huomenta!

Mä oon ollut aamuihminen viime viikon maanantaista lähtien. Alkoi kyllästyttää myöhään nukkuminen ja se että aina oli väsy vaikka heräis mihin aikaan tahansa. Jos mulla on aina väsy kun herään niin mähän voin yhtä hyvin herätä aina aikaisin koska myöhään nukkuminen vie vaan tunteja päivästä. Toiseksi mun mielestä aamuihmiset on aina niin iloisia, positiivisia ja terveitä että mielelläni kuulun niihin. Muistan kun Fitness Firstilläkin aamu viiden vakkari treenaajat oli aina parhaalla tuulella! Postausta kirjoittaessani kello on 7.30am ja mä oon jo vienyt Rikun töihin (ajokoe 10 lokakuuta!!) , surrauttanut joka aamuisen green smoothien ja valmistanut jääkaapin jämistä kaalikeiton hellalle kiehumaan. Tämän jälkeen ajattelin käydä vielä 9.30am joogassa. On ihanaa miten paljon ehdin tehdä enemmän.


Meillä oli kaks vuotis hääpäväkin! Juhlittiin aika iisisti, käytiin ulkona syömässä ehkä parhaat goumet pizzat ja rannalla kuuntelemassa aaltoja. Sain Rikulta yllätyslahjaksi 30 päivän jäsenyyden hot joogaan jossa oon nyt käynyt vähintään kolme kertaa viikossa. Tämä jäsenyys on siis hot yogaan, ei Bikram yogaan missä oon ennen käynyt. Mulla on ollut koko ajan tavoitteena jatkaa jäsenyyttä Bikram yogaan mutta nyt musta tuntuu siltä että mun hot yoga kannatus taitaakin siirtyä Fireshapers -studiolle.


Bikramin kannattajana oon aikaisemmin ollut vähän skeptinen muita hot yoga studioita/tunteja kohtaan mutta oikestaan tykkään (ehkä jopa enemmänkin) näistä Fireshapersin tunneista. Kun Bikramissa tunti on aina sama, on hot yogassa mahdollisuus tehdä ja kokeilla eri juttuja. Tässä studiossa on eri tasoisia hot yoga tunteja, warm pilatesta ja jopa warm barre (balettitanko) -tunteja. On siis enemmän valinnanvaraa josta erityisesti tykkään. Mun tilanteessa tämä toimiii mielestäni paremmin koska nyt voin valita iisimmän tunnin niin halutessani, jos esimerkiksi oon jo ohjannut kaksi jumppaa aikaisemmin päivällä. Bikramin intensiivisyys oli näinä päivinä liikaa ja usein isoimpina jumppapäivinä jäi jooga sen takia.


Suurin osa Fireshaperin yoga tunnista koostuu ihan samoista jutuista kun Bikram yoga, lisänä ehkä erityisesti (ohjaajasta riippuen)  esim. aurinkotervehdykset ja muut perinteisemmät yoga asanat. Mä tykkään ja arvatkaa mitä, mä hikoilen tunnilla vieläkin kun pieni possu eli vaikka 60-75 minuutin tunti ei ole ehkä niiin raskas mihin oon aikaisemmin tottunut, voin kertoa että toimii! Se joogasta!

 Tämä mun kirjoitustauko johtuu mun kahden viikon työkiireistä, en oo vaan ehtinyt istua alas kirjoittamaan (olisko pitänyt herätä vieläkin aikaisemmin haha) ja toisaalta jos suoraan sanotaan niin ei mulla ole kyllä ollut mitään kirjoitettavaakaan. Jotenkin tuntuu että meidän arjessa ei oo ollut mitään lukemisen arvoista kirjoitettavaa, ihan sama kun joku kirjoittaisi blogia siitä miten lähdin aamulla töihin ja tulin illalla takaisin :)

Mä oon ollut nyt siis kaks viikkoa Fit girl clubilla töissä vähän enemmänkin (respa ja admin juttuja) koska meidän toisen clubin vastaava teki reissun Etelä-Afrikkaan. Vaikka nämä työvuorot ei oo ollut kolmea tuntia pidempiä niin yllättävästi ne vie kuitenkin koko päivän koska meet ja tuut edes takaisin kodin ja töiden väliä jopa kolme kertaa päivässä. Mä oon saanut niin paljon itseluottamusta noiden vuorojen ansiosta ja oon haastanut itteäni kyllä ihan todenteolla. Toivon että jatkossakin saisin tehdä muutaman vuoron viikossa koska mun mielestä mä pärjäsin hienosti ja oishan se hyvä pitää asiat muistissa aina silloin tällöin kertaamalla.


Rikun työt on vielä ennallaan (kaksi kokkivuoroa ja nursing agency hommia) ja nyt vain odotetellaan soittoja. Just tänään sanoin Rikulle että "voi kun sulle tulis puhelu että meillä on sulle työpaikka". Uskon että se puhelu tulee ihan varmana mutta ois tietenkin kiva jos löytyis jotain vakituisempaa mahdollisimman pian. Mä en voisi kuvitellakkaan itteäni kiertämässä eri työpaikassa lähes päivittäin, jotenkin mun stressitasot olis varmaan ihan hullun korkealla kaiken "kokoajan uuden"- takia. Riku nyt on niin cool ja aussi että sitä ei paljoa haittaa missä se menee kunhan on töitä ;)

Jos tämän blogin viimeisestä postauksesta on kauan niin miksi mä voin kutsua sitä aikaa joka on kulunut mun Delish from inside and out -blogin kirjoittamisesta..? Mun mielestä sana ikuisuus toimii aika hyvin sen kohdalla. Oon nyt päättänyt ryhdistäytyä senkin kanssa, luova tauko on tehnyt tehtävänsä ja mulla on niin paljon uutta asiaa sinne plus muutama hyvä uus resepti.

Mä käyn joka maanantai nutrition workshopissa joka on ihan mielettömän hyvä. Eilen oli kolmas workshop ja kirjoitin taas muistiinpanoja kynä savuten. Vaikka tiedän ravitsemuksesta jo aika paljon niin silti joka kerta tulee kuultua uutta ja ehkä syvempää tietoa asioista. Oonkin nyt päättänyt jakaa muistiinpanoni tässä toisessa blogissani ja mikä parasta, ihan ilmaiseksi. Käykää ihmeessä katsomassa, yritän tehdä ensimmäisen uuden postauksen nyt saman tien (tai ainakin sen joogan jälkeen).

We all live under the same moon. So true!
Löytyykö muita aamuihmisiä? ...Ja Henna, aamuihmiseksi voi ainakin mun mielestä ihan hyvin oppia ;)

2 kommenttia:

  1. Moikka, ihania kuvia! Googlasin fireshapersin tunteja ja tuntikalenterista löyty huikee määrä, oisko sulla suositella jotain tiettyä alottelijalle? Muutin Gold Coastille muutama kuukaus sitten ja sun kuvauksen perusteella vaikuttas tosi kivalta vaihtoehdolta :)

    VastaaPoista
  2. Mä olen ollut ennen ihan karsee nukkuja. Ystävä joka asui samassa talossa (eri rapussa) tuli monesti klo 12 päivällä soittamaan ovikelloa (silloin ei vielä ollut kännyköitä ;D ) ja ihmetteli joka kerta että VIELÄKÖ sä nukut hihih.
    Nyt tutut ovat jo oppineet että mulle voi alkaa soittaamaan viimeistään klo 07 alkaen koska olen viimeistään tuolloin herännyt , koska kisuni eivät anna mun nukkua ikinä pidempään. Yhtä kisua ulkoilutan (valjaisssa kuin koiraa) 05-07 välillä ja olen huomannut että on se mukavampaa nousta aikaisin, menee päivä ihan "pelastusarmeijalle" jos nukkuu puoleen päivään. Todellakin ehtii tekemään enemmän kun herää aikaisin :) En olisi uskonut 10 v sitten sanovani tuota lausetta ;D Hyvää jatkoa teille :)

    VastaaPoista