torstai 20. kesäkuuta 2013

Juhannushommia

Juhannus, se odotettu keskikesän juhla ja plus 12 astetta lämmintä. Tänäänkin on satanut vettä niin että ikkunat on ropissu. Aijjettä! Onneksi juhannusfestarit ei oo ollut tänäkään kesänä mun listalla... Meillä on tiedossa kunnon mökkijuhannus ja tarkoitus oli lähteä liikkeelle jo tänään mutta vesisateesta johtuen siirrettiin lähtö vasta huomis aamulle jolloin Pekka Poutakin lupasi aurinkoa!





Meillä on saaristossa ihana pieni kesäpaikka ihan kunnon mökkitoiminnoilla. Vesi kannetaan kotoa kanistereissa tai suoraan merestä, jos ollaan oikein onnekkaita niin sadeveden keräämistä varten tarkoitetut säiliöt on täynnä sadevettä jolloin meriveden kanto jää vähemmälle. Veden kanto tekis kyllä hyvää ihan jokaiselle mutta lähinnä itteäni mietin tässä, on tullut liikuttua loman aikana vähemmän kuin yleensä kahdessa päivässä. Myös yölliset vessakäynnit hoidetaan ulkohuussissa joten yöllä pissahätään herätessä mietin aina kahteen kertaan "pissattaako mua nyt oikeesti". Viime kesä vietettiin Australiassa joten mun on fiilisteltävä mökkiä nyt kahden vuoden edestä.

Käytiin eilen äitin kanssa juhannusruoka -ostoksilla. Mietin siinä kassalla kamoja pakatessani miten Rikulla ois pyörinyt dollarit silmissä... Mutta pahinta mitä tiedän juhannuksena on kuitenkin ruoan loppuminen ja ainakin tältä osin pitäis juhannuksen olla turvattu. Tänä vuonna tehtiin niin, että kaikki pariskunnat plus minä haha, vastaa yhden päivän ruokailusta. Vaikka juhannuksena on lupa luistaa tiukoista säännöistä ja muista dieteistä, haluan siltikin tarjota terveellistä ruokaa. Mun ruokalista näyttää seuraavalta: Halloumijuustosalaatti lohella, uudet perunat, kermaviilikastike. Illalla tarjoilen itse tehtyjä bataattiranskalaisia aurajuustodipillä, tähän lisukkeena lihaa grillistä. Voi nami. Taidan kantaa sitä merivettä vaikka ei olisi edes tarvis.

Mulla on ollut tällä viikolla vieraana kesän paras "vieras", arvatkaa kuka?




Ihanaa juhannusta kaikille, juhannuskuvia sitten ens viikolla. Varautukaa bikineillä ja villasukista, tästä suomen kesästä ei ikinä tiedä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti