sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Talvinen Melbourne

Ajettiin Sydneystä Melbourneen yhden yön pysähdyksen taktiikalla. Vietettiin yö Lakes Entrance nimisessä pienessä kaupungissa josta ei oo nimen ja paikallisen ruokakaupan lisäksi muuta kerrottavaa. Ajettiin Sydneyn ja Melbournen välinen 1200 kilometrin matka puoliksi kahdessa päivässä ja tämä toimi ainakin meillä tosi kivasti. Saavuttiin koleaan, kylmään ja sateiseen Melbourneen keskiviikko iltana.

Tänään on kesäkuun eli talven toinen päivä ja täällä onkin kyllä ihan talvi-ilmat. Pitkät kalsarit ei ois yhtään liiottelua! Vaikka lämpötila pyörii jossain plus 15 asteen kulmilla (mikä ei suomalaisesta kuulosta niin kylmältä) niin tämä kylmyys menee kyllä suoraan luihin ja ytimiin. Mulla tulee maisemista mieleen syksyn päivät Helsingissä tai Lontoossa mutta ilma on kyllä monta kertaa kylmempi.

Pahinta kylmyys on ehkä sisällä. Ollaan koitettu selittää että Suomessa taloissa on lattialämmitys, tiivisteet ja triplaikkunat mutta täällä voi oikestaan melkein kuulla kuinka tuuli puhaltaa ikkunoiden välistä. Villasukat on jopa Rikulla kovassa käytössä.

Rikun Melbournen koti sijaitsee Ashwoodissa joka on kätevästi pyöräilymatkan päässä yliopistosta. Pyöräilymatkan siksi koska Rikulla ei edelleenkään ole ajokorttia joka oikeuttaa ajamisen yksin ja toiseksi siitä syystä että koko alueelta oli ihan mahdoton löytää parkkia. Se tiedettiin että yliopiston pihasta on ehkä turha löytää parkkia mutta ei arvattu että koko asuin aluekin on merkattu yliopiston parkkialueeksi ja maksimipysäköinti jokaisen kadun varrella oli about 15-30 minuuttia.

Otettiin torstaina lähialue haltuun ja käytiin siis tarkistamassa Deakin University ja lähin ostoskeskus. Kierreltiin paikoissa jonne oli helppo päästä omalla autolla ja vähän vähemmän stressittömästi. Toi liikenne on vaan niin valtavaa sekä Sydneyssä että täällä ja siitä johtuen en edes haaveile keskustaan omalla autolla.  Täällä keskustassa ajaminen on ihan omaa luokkaansa ja esim. oikealle käännyttäessä joudutaan autolla ryhmittyä ihan jotenkin tosi oudosti...

Rikun koulu alkoi perjantaina orientaatiolla, luokalla on 58 aasialaista ja kaksi länsimaalaista, yksi Hollantilainen mies Rikun lisäksi. Nyt pitäis kuus viikkoa jaksaa olla reippaana koululaisena ennen muutaman viikon sairaalaharjoittelua.

Lauantaina paistoi aurinko ja suunnattiin heti aamusta cityyn. Päästiin sinne kätevästi junalla ja kierreltiin turisteina katuja edes takaisin ilman sen kummempaa ohjelmaa. Taas oli kylmä mutta eka kerran nähtiin aurinkoa ja sinistä taivasta! Rakastin Sydneyn isoja nähtävyyksiä mutta Melbourne on enemmän "normaali kaupunki" jossa ei ainakaan mun mielestä oo niin paljon nähtävää. Nähtiin muutama kirkko ja vanha rakennus mutta pääasiassa nähtävyydet rajoittuu just niihin.

Nähtiin me kuitenkin vaikka mitä. Käytiin Queen Victoria marketeilla mitä mainostetaan eteläisen pallonpuoliskon isoimmiksi markkinoiksi. Tuhlattiin kokonaiset 4,5 dollaria; Riku osti pätkän metrilakua (luulin että niitä saa vaan suomesta) ja mä ostin avocadon. Markkoilta löytyi perinteistä markkinakrääsää hallitolkulla mutta hedelmä ja vihannesosastot oli ihan valtavan hyvät. Myytiin taatusti tuoretta ja vielä yli puolet halvemmalla kun kaupassa. Sieltä löytyi myös liha -ja kalahallit sekä yksi halli missä myytiin kaikkea ihanaa kuten esim. erilaisia juustoja, oliiveja ja muita antipasto -juttuja. Jos asuisin täällä niin ostaisin vain vessapaperin kaupasta.

Löydettiin myös "graffiti -katu" joka oli mielettömän hieno kadun pätkä ihan keskustassa. Siellä oli nytkin nuoret pojat maalaamassa seinille omia teoksiaan ja ihan laillisesti. Tällanen paikka pitäis olla joka paikassa. Ei meinattu löytää millään kivaa kahvilaa/ruokapaikkaa Melbournen keskustasta mutta ihan tämän graffiti -kadun vieressä oli katu joka oli ihan täynnä pieniä kivoja paikkoja ja kuinka ollakkaan, myös ihmisiä. Löytyihän ne kahvilat!



 
Lauantaina unohdettiin kokonaan juhlia meidän 1-vuosi Australiassa -päivää! 

Kämppikset kehui St. Kilda -kaupungin osaa joka käytiin tarkistamassa tänään, nyt omalla autolla. Jos eilen takkuiltiin ihanan ja trendikkään ruoka/kahvipaikan löytämisen kanssa niin tänään oli sama ongelma mutta toisin päin. Hyviä ja ihania paikkoja oli vaan niin paljon! Suosittelen ehdottomasti sunday sessionia jossain St. Kildan kahvilassa. Tämä oli taas molemmille sellanen alue mihin ihastuttiin. Vähän trendikkäämmät pienet keskustat erilaisilla kahviloilla ja ravintoloilla varustettuina vaan vetää meitä puoleensa. Myös St.Kildan rantakadulta löytyi markkinat jotka ei kuitenkaan ollu ihmeelliset. Itse alue oli kuitenkin must see ja sinne pääsee kätevästi myös ratikalla. Jos asuttais Melbournessa, asuttais ehdottomasti täällä!

St.Kildasta suunnattiin ex tempore Brightonin rannalle. Tänne on vain yhdeksän kilometrin automatka St.Kildan keskustasta. Haluttiin nähdä rannan värikkäät rantamökit joihin saatiin idea yhdestä St.Kildan markkinamyyjän valokuvasta. Mulla tuli näistä mieleen aivan Englannin Bournemouth ja kesä jolloin vietin kyseisessä kaupungissa kielikurssini. Brightonista löytyi paitsi rantamökit mutta myös miljoonatalot. Myös kiva paikka ja toimi hyvin St. Kildan jatkeena.





Lempparimökki
Riku muuten scoras itelleen eilen työpaikan kolmessa tunnissa! Kokin vaatteet ei kauaa pääse huilimaan kun taas jo keskiviikkona mennään. Naurettiin että se ei varmaan ikinä pääse eroon niistä hommista. Jospa sitten keväällä (syksyllä) alkais se kauan odotettu ura oikeana sairaanhoitajana.

Huomenna starttaa suomen kone klo. 10am ja hyvä niin, on ollutkin jo vähän ikävä helteitä ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti