perjantai 17. helmikuuta 2012

Rahanmenoa ja muuta mukavaa!

Riku selvittelee IELTS -kielitestiasioita. Sen pitää suorittaa se täällä, jotta se voi sit rekisteröityä ausseissa sairaanhoitajaksi. Ei oo ihan pieni homma toi sairaanhoitajaksi rekisteröityminen, oli sanottu puhelimessa, että voi mennä jopa 3-5 kuukautta.(!) Toivottavasti ei nyt ainakaan ihan viittä kuukautta menis, että ei jäädä heti ihan rahattomiksi siellä. On meillä kuitenkin ihan ok hyvin säästössä, että jos jotain just tollasta sattuu niin ei olla ihan ulalla... Jotenkin tuntuu kuitenki hassulta, että Riku joutuu tekeen sen, vaikka se on asunut maassa jo monta vuotta ja käyny kouluja siellä ja muutenkin puhuu täydellistä englantia...Vaikka mistäpä ne siellä sitä tietää. Kun passissa lukee kuitenkin "Suomi" niin se pitää kuulemma tehdä silloin... Kyllä mullakin olis suunnitelmissa joskus tehdä jotain muutakin kun ottaa aurinkoa ja surffata, mutta riippuu varmaan mun tulevasta työpaikastakin se, tarviiko sinne mitään kielitestejä. Hyvää rahastustahan tää on kuitenkin taas; 190 euroa meni siinä. Nämä on kuitenkin taas niitä juttuja jotka on pakko maksaa ja hoitaa, niin ei auta valitella.

Me ollaan jo aikalailla totuttu tähän rahanmenoon koskien näitä kaikkia aussijuttuja. Jos haluaa halvalla (ja helpolla) päästä jonnekkin, niin Australia ei oo se "the place to go". Ei olla oikestaan ees laskettu paljoko meillä on nyt menny rahaa näihin kaikkiin juttuihin, mutta yhteensä ensinnäkin viisumihakemukseen ja kaikkeen siihen liittyvään, kuten "Dr. Ekin" Helsingissä oleviin lääkärintarkastuksiin (jossa tarkastettiin melkein ihan kaikki; otettiin röntgenit, HIV-testit, pissakokeet, muut verikokeet, katottiin selkäranka...), valokuviin, rikosrekisteriotteeseen, maistraatissa käännettyihin todistuksiin ja muuhun, on menny yhteensä varmaan joku 2200 euroa. Ja tuo oli se rahamäärä  mikä viisumihakemuksesta olis siis mennyt vaikka se ei edes olisi mennyt läpi..Siksi sen tekeminen oli super tarkkaa. Sitten lisäksi siis vielä tähän rahanmenoon voi listata just tällaset testit ja esim. tavaroiden lähettämisen ja muun. Ei kannata siis köyhänä alkaa muuttamaan (vaikkan mehän ollaankin ihan rahaihmisii kyllä!)

Meillä on varattuna kalenteriin jo ensimmäinen aussimerkintä! Kesäkuun lopussa (sehän on meidän juhannus!!) meidät on kutsuttu viettämään perheviikonloppua jonnekkin päin Gold Coastia Rikun perheen kanssa. Luvassa on ainakin hyvää ruokaa, porukalla hengailua, surffausta, pyöräilyä ja mitä vielä, en muista! Rikun isä on kokki ja odotan ainakin kiinalaisen ruoan kurssia jonka se on luvannut (eikö ookki?) järjestää mulle. Ja myös joogaa  :) Näiden ei tarvi toteutua just tolla viikonlopulla mutta yleensä vaan joskus! Voin sit jakaa täällä mun parhaimipia kiinalaisen ruoan reseptejä!

Ps. Eilen oli oparin palautus! BOOOM! Jäi vielä  mietityttämään, että jonkun asian olisin ehkä voinut tehdä paremmin, tarkemmin ja muuta, mutta fiilis on vähän sama varmaan melkein kaikilla. Maanantaina on sit maturiteetti ja torstaina esitys! Muutenkin enää kuus viikkoa koulua ja siinäkin viikon hiihtoloma välissä. Jos tän nyt jaksais rutistaa.

-Laura


2 kommenttia:

  1. vahanks harmittaa ku jaan paitsi tosta perheviikonlopusta :( me ollaan yhdessa sita suuniteltu vaikka kuinka kauan ja nyt ma en ookkaan sit taalla...

    VastaaPoista
  2. Lohtua Laura; monet olis valmiita maksamaan maltaita päästäkseen asumaan tähän maahan. Kyllä tähän sijoittamanne raha vielä maksaa itsensä takaisin, monin kerroin.
    Ja me järkätään vielä SE viikonloppu, jota olemme yhdessä Matildan kanssa suunnitelleet - hys, hys!
    Onnea Rikun IELTS'iin ja koita Laura puristaa viimosetkin : )

    VastaaPoista