keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

If you don't like something, change it



Blogin etusivun alareunassa komeilee kuva joka löytyy myös meiltä kotoa sekä makuuhuoneesta että olohuoneesta muistuttamassa elämän perusasioista. Tämä kuva sisältää hienoja ohjeita siitä miten elämä ehkä tulisi elää että olisi mahdollisimman onnellinen ja saisi kaikesta irti sata prosenttia.

" If you don't like something, change it"
" If you don't like your job, quit"
" If you don't have enough time, stop watching tv"

Miten ihanalta ja helpolta tämä kuulostaakaan mutta jos nyt aletaan miettiä todellisuutta niin kuka oikeasti voi elää näillä ohjeilla nyky-yhteiskunnassa? Oon kirjottanut samasta asiasta joskus aiemminkin ja samat asiat pyörii mielessä edelleen. Oon miettinyt sitä, miten ne ihmiset jotka on vaan ottanut ja lähtenyt, miten ne oikein tekee sen? Miten ne saa ja pystyy tehdä just sitä mistä haaveilee?

Tänä aamuna purkautui kiire ja stressi itkuna sängyn reunalla. Miksi koko ajan pitää mennä ja suorittaa dollarin merkit silmissä? If you don't like something, change it, If you don't like your job, quit, If you don't have enough time, stop watching tv. Miten tähän pystytään? Kun tilillä on kolme dollaria, ei niitä töitä niin vaan lopeteta vaan sinne mennään itku silmässä ja hammasta purren. Miten ehditään pysähtyä kattoon tv:tä kun päivä on minuuttiaikataulutettu?

Raha ratkaisee liian monessa tapauksessa. Suomen kesäsäästötilikin vielä kumisee tyhjyyttään. Halvimmat lennot on $1200 luokkaa. Pikkuhiljaa pitäis alkaa kartuttaa sitä matkakassaa mutta sitten on kestettävä töiden paineet. Miten voi ottaa rennommin ja lopettaa työt joista ei enää nauti mutta samalla tienata enemmän ja enemmän rahaa niin että eläminen ja samalla myös säästäminen onnistuu?

Viikonloppuna otetaan rennosti. Repäsin ja pyysin lauantain jumpille tuuraajat ja perjantaina lähdetäänkin kahden yön Byron Bay:n reissulle Ninnin ja Sillin kanssa. Suunnitelmissa ei oo mitään muuta kun rentoilua ja hyvää seuraa. En aio tehä mitään. Tai no, korkeintaan haluaisin joogaan ja ehkä myös surffausta pitäis kokeilla taas pitkästä aikaa. (Ninni just mainitsi että en voi käyttää ehkä -sanaa koska sen mielestä mun on surffattava). Kuitenkin lähetään reissuun ilman mitään sen suurempia suunnitelmia.

This is your life, do what you want. Millanen paikka tää oiskaan jos kaikki pystyis oikeesti tekemään sitä mitä haluaa? If you don't like something, change it. 






4 kommenttia:

  1. Viisaita sanoja, niin tuossa taulussa kuin sun tekstissäkin. Tuo tekstikuva oli itseasiassa yksi asia, mikä hymyilytti mua silloin kovin paljon, kun ekan kerran tämän sun blogin bongasin sillon jouluna - meiltä kun löytyy tuo sama pätkä tulostettuna ja teiipattuna eteisen ovesta, muistuttamassa näistä asioista joka aamu, kun vedän takkia niskaan. Tuo ajattelumalli oli se, joka sai mut uskaltamaan ja ilmoittamaan, että me lähdetään 9kk:ksi reissuun ja että lopetan (jokseenkin liian stressaavassa ja urautuneessa) vakkarityössäni tämän takia. if you don't like something, change it. Mä en tykkää tästä urautumisesta 26-vuotiaana. Töitä ehtii tehdä koko elämänsä. Vielä kuusi kuukautta aikaa reissuun lähtöön, sitten on edessä tyhjä tie täynnä seikkauluja :)

    Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  2. Yritän itsekin elää noiden lauseiden mukaan ja muistuttelen itseäni mitä oikeasti elämältä haluan. Minä itse ajattelen nuo asiat niin että esim ¨If you don't like something, change it¨ liittyi se sitten työhön tms sen eteen on ehkä ehtävä kahta kauheammin töitä hetkellisesti jotta pystyt toteuttamaan sen mistä haaveilet. Mutta mikäs sen parempaa sitten kun on saanut asiat siihen kuntoon että pystyy sen asian tekemään, se tuntuu upealta! Uskon että kaikesta saa enemmän irti jos sen eteen on joutunut hetkellisesti raatamaan muuten kaikki tulisi liian helpolla ja lopulta ne ei enään sävähdyttäisi. Mutta tämä on vain oma tulkintani taulun merkityksestä :)

    Elle
    http://pinkispop.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa, en vaan osannut tuohon pukea sitä oikein sanoiksi :)

      Poista
  3. Hei! Loysin blogisi muutama viikko sitten ja olen jo ihan fani! Tama viimeisin kirjoitus kolahti niin, etta oli pakko kommentoida. Muutettiin noin 2 kk sitten miehen kanssa Ausseihin tekemaan+etsimaan toita. Minun tavoitteena oli myos oppia rentoa easygoing-asennetta elamaan ja keskittya asioihin, joista oikeasti tykkaan (muistaakseni kirjoitit samankaltaisesta tavoitteesta jossain aiemmassa kirjoituksessa). Tama tavoite ja raha (tai lahinna sen puute) ovat kuitenkin aika hankala yhtalo. Samanlaisten ajatusten ja ongelmien kanssa siis painiskellaan taallakin. Muutenkin loysin paljon yhtymakohtia, tykkaan kayda jumpissa (tosin lavan toisella puolen) ja iltaisin taallakin katsellaan Iholla :) Bikramjooga-sali loytyy tyomatkan varrelta, pitaisikohan sita lahtea kokeilemaan...?:) Tsemppia sinne ja nautitaan alkusyksyn lampimista paivista!

    -Hanna, SA

    VastaaPoista