perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kurssiuutisia ja lentosuunnitelmia

Meillä on rampattu ulko-oven ja postilaatikon väliä taas vähän väliä. Riku on odotellut saapuvaksi kurssikirjettä mikä toivottavasti olis positiivisesti yllättävä, niitä kun nämä Rikun täällä sairaanhoitajuuteen liittyvät asiat ei oo vielä kertaakaan ollu. Kirjettä ei oo kuulunut vieläkään mutta hyväksyminen kurssin opiskelijaksi on jo saatu sähköpostissa. Rikun talvi vietetään siis Melbournessa!

Vihdoinkin on varmuus siitä että saadaan päätökseen lähes vuoden kestänyt taistelu tästä rekisteröintihommasta. Kurssi on nyt vain tehtävä ja piste ja sen jälkeen mikään ei estä työnhakua ja töihin pääsyä. Täällä on hirvee pula sairaanhoitajista ja siksi tämä onkin mun mielestä ihan naurettavaa että oikeasti pätevät ja töitä enemmän kuin mielellään tekevät ihmiset odottaa paperisotkujen selvittelyä.

Ilmainenhan tämä kurssi ei siis ole niin kuin on jo aikaisemminkin tullut todettua. kymmenen viikon kurssitus maksaa 10 000 aussidollaria mutta siis niin kuin sanottu, se on tehtävä jos mielii oman alan töihin. Meillä kävi tämän kurssipaikan kanssa tosi hyvä tuuri koska tälle kyseiselle Melbournen kurssille voi saada valtion takaaman opintolainan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että valtio maksaa kurssin ja me maksellaan sitä sitten takaisin tietyn ajan kuluttua kun Riku pääsee työelämään tienaamaan. Joku vuosittainen palkkamääräkin tarvitsi tulla muistaakseni täyteen ennen kuin kurssia tarvitsee alkaa maksaa takaisin.

Aluksi me ei tiedetty mitään tästä maksetusta kurssivaihtoehdosta ja elettiin ihan siinä luulossa että kymppitonni pitää löytyä iteltä taskusta. Niinhän se onkin, joidenkin toisten tapauksessa, mutta onneksi Riku viettää hyvän osan vapaa-ajastaan netissä ja selaamalla se löysi ite tämänkin vaihtoehdon. Tästä tavasta hoitaa kurssi "valtion piikkiin" ei puhunut kukaan meille mitään. Saman asian kanssa painivat, kannattaa siis tutustua eri vaihtoehtoihin kunnolla, penkoa ja soitella.

Kurssi Melbournessa alkaa nyt siis 31.5. Kurssin kesto on kymmenen viikkoa ja se koostuu teoria ja käytännön osuuksista jotka suoritetaan paikallisissa hyväksytyissä opetus-sairaaloissa. Vielä on auki se, olisko Rikun mahdollista hoitaa harjoittelu osuus Gold Coastilla. Tästä aletaan ottaa selvää varmaan siis seuraavaksi. Voi olla että parhaassa mahdollisessa tapauksessa sekin onnistuisi ja saattaisi siis lyhentää Melbourne -aikaa puolella.

Fiilistelykuva Melbournesta
Melbourne tram
Mun suomiloma ajoitetaan tietenkin kurssin kanssa samaan aikaan, kuka tänne nyt yksin jäisi ikävöimään, parempi on pitää molemmat kiireisinä omilla tahoillaan. Ollaan jo tehty pieniä suunnitelmia siitä koska lähdettäisiin Melbourneen ( ja mä sitä kautta suomeen). Ollaan mietitty että lähdettäis Gold Coastilta kohti Melbournea about viikkoa ennen kurssin alkua. Näin voitais ajaa tämä 3000 kilometrin GC-Melbourne väli rennolla vauhdilla sekä muutamalla hostellipysähdyksellä ja tehdä kunnon road trip. Tästä onkin haaveiltu jo koko Australiassa olon ajan ja oikeastaan jo ennemminkin. Great ocean road here we come! Haluan myös ehdottomasti vielä viipyä Melbournessa muutaman päivän ennen Suomen lentoa.

Nyt kun on saatu vahvistus kurssille niin on ollut myös helpompi suunnitella mun suomeen tuloa. Käytiin toissapäivänä matkatoimistossa kyselemässä lentotarjouksia ja saatiin ihan hyvä tarjous yhden pysähdyksen (singapore) taktiikasta. Meno-paluu lippu maksaisi $1653 eli noin 1300 euroa. Tämä lento lähtisi Melbournesta 3.6 ja paluu Helsingistä takaisin Australiaan olisi 17.8. Kuulostaa ihan hyvältä mutta tutkitaan eri vaihtoehtoja nyt ainakin vielä pääsiäisviikonlopun ajan... Se on selvää että päätöksiä pitää tehdä nopeasti, muuten tulee laivakyyti.

On ihana tulla Suomeen mutta toisaalta tämä lippujen varailu ja päivien lukkoon lyöminenkin on osaltaan raskasta. Tietysti haluan olla Suomessa mahdollisimman pitkään mutta entä sitten kun toinen puoli itsestä on maapallon toisella puolella? Näiden ajatuksien kanssa kamppailenkin nyt. Tiedän että ikävä tulee väkisinkin mutta lähtöhetkellä takaisin asia kääntyy kuitenkin päälaelleen ja olisi ollutkin kiva jäädä vielä vaikka pidemmäksikin aikaa. Mikään ei ole ikinä, taaskaan, hyvä.

Lentojen varaamisen jälkeen voi alkaa tekemään suomi suunnitelmia! Oon varma että pari kuukautta menee hujauksessa, liikoja en aio kuitenkaan reissata ja tänne seuraaviin tunnelmiin mä ainakin kaipaan. Arvaatteko mikä paikka on kyseessä?





Miten ihanalta voikaan näyttää ihan hölmöt kuvat kolmen vuoden takaa juhannukselta!

1 kommentti:

  1. Just löysin sun blogin, ihana! :) Ja elämä downunderissa näyttää ja kuulostaa mahtavalta! Oon itse kans harkinnut sinne muuttoa, oon fysioterapeutti koulutukselta ja ilmeisesti siellä vois olla töitä...mut toi rekisteröityminen huolettaa! suositteletko että sen homman alottaa jo ennenkuin lähtee sinne vai hoituuko asiat paikanpäällä helpommin?

    VastaaPoista