sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Vappu

Vuosi sitten juhlittiin vappua Helsingissä isolla kaveriporukalla. Ei tainnut olla simaa eikä varmaan munkkejakaan mutta kivaa meillä oli. Vappuna tunnelma on tietenkin aina korkealla mutta meillä taisi tunnelmat olla jo enemmän reissuun lähtemisessä. Kohta on kulunut vuosi siitä kun viimein suljettiin matkalaukut ja aloitettiin uus elämä toisella puolella maailmaa. Vitsi miten aika kuluu nopeeta. Ihanaa vappua!

Ainakin siinä on ilmapalloja
Täällä ei tietenkään juhlita vappua vaikka mikseikäs sitä voisi itekseen järjestää vappupirskeet... Munkki ja sima maistuis kyllä ilman vappuakin ja vaikka yritän kovasti pitää kiinni mun terveellisestä clean eating -ruokavaliosta niin siltikin lipsahtelen (ja lähes joka päivä). Huuups!

Selasin taas mun muutaman lemppari blogin ruokaohjeita (Julia&Libby, Petite Kitchen) ja voi vitsi mitä ohjeita sain täydennettyä mun keittokirjaan. Epäterveelliset jauhot, voi ja sokeri on niin helppoa korvata paljon terveellisemmillä vaihtoehdoilla kuten mantelijauhoilla, kaurahiutaleilla, kookosöljyllä, raakahunajalla... Tänään teki mieli makeaa ja turvauduin mun yhteen suosikkireseptiin ja makean nälkään olikin tarjolla clean oat pancakeseja -kaurahiutalepannukakkuja vapaasti suomennettuna . Paljon terveellisempia kun munkit ja tavalliset pannarit.

Clean oat pancakes:

100g kaurahiutaleita
200g raejuustoa
2 kananmunaa
2 kananmunan valkuaista (yhteensä siis 4 munaa joista kahdesta vain valkuainen)
vettä
kanelia
raakahunajaa tai sokeria

mä lisäsin vielä cacao nibsejä eli pieniä raakakaakao -paloja

Paista pannulla kookos öljyssä ja tarjoa luonnon jugurtin ja tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa. Omani söin banaanilla, jugurtilla ja vaahterasiirapilla. Yummy miten hyvää!

Vanha kuva edellisistä pannareista
Tänään sain jakaa pannarit vähemmän valikoivan Sampan kanssa Rikun ollessa sunnuntaivuorossa.  Rikuhan ei mun kokkauksista välitä vaikka ne olis miten hyviä. Ihan vain periaattesta ei voi syödä terveellistä.

Riku on siis ollut taas töissä ja mä oon viettänyt viikonloppua rentoillen. Oon jo vähän kyllästynyt auringon ottoon ja siihen ikuiseen rasvan levittämiseen mutta tänään vietin muutaman tunnin rannalla kirjan kanssa. Ihana ilma ja ei tietoakaan syksystä.


Riku on saanut koko ens viikonlopun (pe-su) vapaaksi ja ollaan koitettu suunnitella jotain toimintaa viikonlopuksi. Me ollaan jotenkin ihan surkeita suunnittelemaan mitään tekemistä ja yleensä meille käy niin että vapaa päivän aamuna istutaan sohvalla ja mietitään mitä sitä oikein keksis ja sitten huomataan että päivä on mennyt siinä ihmetellessä. Nyt tarvitaan siis päätöksiä!

Haaveiltiin yöstä Byron Baylla mutta ei tiedetä halutaanko/voidaanko tuhlata rahaa hostelliin koska kaikki mahdollinen pitäis nyt säästää Melbournea ja Suomea varten. Voi olla että käydään vaan päiväseltään kääntymässä mikä kuulostaa kyllä ihan hyvältä idealta. Byron on niin ihana ja niin kuin joskus aikaisemminkin sanottu niin käydään siellä ihan liian vähän.

Nauttikaa munkeista ja simasta, jauhoista ja sokerista! Vappuna voi vähän luistaa dietistä.

1 kommentti:

  1. Kiitos reseptin jakamisesta :) Oli huippuhyvää - ja terveellistäkin. Blogiasi on muutenkin tosi kiva seurata. Iloista vappua!

    VastaaPoista