sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Have a wet Straya day!

Nyt sitä sitten saadaan, vettä nimittäin. En oo varmaan elämässäni nähny tällasta vesisadetta. Täksi päiväksi on luvattu yli 80 mm sadetta joista puhelimen säätutkan mukaan on tällä hetkellä satanut 54.3 mm (aamu 9 lähtien laskettuna). Mä en oo ikinä tiennyt mitään näistä sademilleistä vaikka paappa onkin niitä seuraillut ja kirjoittanut vihkoon koko mun elämän ajan, mutta sen ainakin oon oppinut tänään että ilmeisesti tuo 80 mm vuorokaudessa on aika paljon... Myös huomiseksi on luvattu sadetta sama + 80 mm. Muistakaa; "If it's flooded, forget it".

Miten onnellinen voi olla Goretex -takista?


Kohta tulee yli!


Rappukäytävä 
Jooga -maton pesua
Vettä siis tulee mutta ei tää kuitenkaan pelkkään sateeseen jää, nimittäin myös tuuli on ihan järkyttävä. Puhelimen mukaan tuulta on 44 km/h ja tuulenpuuskat tulee 68 km tuntivauhdilla. Kaduilta ja teiden varsilta löytyy vaan hylättyjä räjähtäneitä sateenvarjoja mistä ois saanu kerättyä niin hyvän kuvakollaasin jos ois vaan halunnu/voinu pysähtyä paikan päälle.

Meillä on käsittääkseni jonkinlainen sykloni -varoitus päällä ja rannat on ollut suljettuina jo eilisestä (Australia day:sta)  lähtien. Osassa Queenslandia joet tulvii isosti jo kaduille ja taloihin saakka mutta onneksi meidän koti on vähän kauempana joista ja muutenkin asutaan yläkerrassa niin täällä on ihan hyvä olla. Varmaan uutisista voi katella tätä menoa täällä jos haluaa tietää enemmän.

Eilen juhlittiin siis australialaisten sanoin Straya day:ta. Juhlimisesta ei tässä tapauksessa voida kuitenkaan puhua sillä myskyn takia juhliminen ja kaikki muu suunniteltu tekeminen on jouduttu laittaa uusiksi. Perinteisesti päivää on vietetty rannoilla maaten ja ulkona grillaillen ja näin meilläkin oli suunnitelmana, mutta kipeenä kaupasta haetut australia liput ja viirit on yhä paketeissaan, avaamattonina.

Meidän perheessä (niin kuin kaikissa muissakin perheissä) päivää vietettiin mitenkäs muutenkaan kun sisätiloissa. Mun lemppari kaupassa Kirra Surfissa on isot alennukset koko Australia day viikonlopun ajan ja kaikista vaatteista saa -50% alennuksen.  Riku käski olla tuhlaamatta satasia ja mä tein työtä käskettyä. Satasiahan tarkoittaa yleisesti montaa satasta... Optimistisena ihmisenä mä tietenkin kartutin vaate varastoa kaksilla uusilla bikineillä sekä muun muassa ihanalla Tigerlily -merkkisellä tunikalla mihin mulla ei muuten oisi varaa. Se maksoi vieläkin "normaalin vaatteen verran" vaikka sainkin siitä alen. Lupasin että nyt mä säästän. Onpa nyt sitten kirjotettu tännekkin. Mustaa valkosella ikään kuin. Käytiin myös syömässä mun lemppari vegepaikassa Cardamon podissa. Yummy!

Rain rain go away

Uusi Tigerlily

Cardamon pod
Tällasina päivinä on niin ihanaa omistaa jooga -jäsenyys! On ihan parasta päästä pakoon tuulta ja sadetta ja mennä studion lämpöön "rauhottumaan". Oon ollut joogassa nyt molempina päivinä ja varmaan meen vielä huomennakin koska sama sää vaan jatkuu ja jatkuu. On ihanaa tehdä jotain ja päästä pois kotoa neljän seinän sisältä.

Normaalista maanantaista eroten huomenna on tarjolla vaan kaksi joogatunti -vaihtoehtoa koska huomenna maanantaina vietetään public holidayta. Straya day ei ole itessään vapaa päivä vaan nytkin se oli ihan normi lauantai. Ausseissa ymmärretään kuitenkin vapaa päivien ja rentoutumisen päälle ja siksi onkin päätetty että Australia day:n jälkeinen maanantai on public holiday. Miksei se Australia day voi olla itessään se vapaa päivä? Maassa maan tavalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti