lauantai 19. tammikuuta 2013

"You can't mess with the knees"

Terveisiä joogasta! Taas tuli väännettyä, käännettyä ja taivutettua rankaa jos johonkin suuntaan. Oon koko ajan vahvemmin ja varmemmin mieltä tämän joogan parantavista vaikutuksista ja oon varma että elän ainakin sata vuotiaaksi ilman selkävaivoja.

Ihan asia erikseen on sitten Bodypump ja muut jumpat joiden parantavista vaikutuksista en oo niin varma. Mulla on jo parin vuoden ajan ollu ongelmia polvien kanssa. Ne lukittuu "koukkuun" paikallensa ja ne saa toimintakuntoon vaan ainostaan pamauttamalla polven suoraksi "klik". Joogan aloittamisen jälkeen tämä ei oo vaivannu mua enää kertaakaan mutta nyt kun on tullut vedettyä Bodypumppia muutaman viikon ajan 3-4 kertaa viikossa, alkaa taas polvissa tuntumaan. Revittelin ja ohjasin muutaman tunnin 30 kilon kyykkypainoilla mutta nyt täytyy (jälkiviisaana)  todeta, että vaikka lihakset jaksaa ja voimaa löytyy, polvet ei näköjään, ainakaan mulla, kestä tätä kuormitusta.

Erityisesti yöllä polvet on ikään kuin lukittuneena ja naksahtelee asennosta toiseen vaihtaessa. Aamuisin yön jälkeen ne on kaikista pahimmat mutta liikkuminen auttaa hyvin. Kävely tai mikään muukaan ei satu mutta tunnen koko ajan että siellä ei oo kuitenkaan kaikki kohillaan. Kierukkavamma? Fyssarit (ja lääkärit)  saa kommentoida. Nyt oon ajatellu vaan ottaa vähän iisimmin salilla ja käydä joogassa ahkerasti koska viimeksikin se auttoi. Lainasin muuten Bikram Yogasta kertovan kirjan joka on ihan mielettömän hyvä. Suosittelen! Sieltä löytyy myös enemmän tietoa eri asanoista ja niiden vaikutuksesta eri vaivoihin, vaikka mikään treenikirja se ei olekaan. Bikram on sanonut: "You can mess with the gods, but you can't mess with the knees."


Kirja täynnä viisaita sanoja


En muista oonko jo kirjotellut meidän autoasioista mutta sellanen siis tarvitaan. Etsinnässä on ollut ihan perushyvä "pikkuauto" jolla pääsis kätevästi kulkemaan paikasta A paikkaan B. Käytiin tänään kattomassa vuoden 2007 Nissan Tiidaa mikä osoittautui ihan kelpo autoksi $6000 hinnallaan. Ollaan molemmat haaveiltu uudemmasta Mazda 3:sta mutta koska se menee yli tämän hetkisen budjetin ollaan vähän jo luovuttu siitä. Ehkä sitten seuraavaksi autoksi! Mikä auto meille ikinä tuleekin, sen takalasia tulee  koristamaan "I Love Bikram yoga" -tarra tai joku muu hyvä yoga -tarra. Suomenlippua siihen ei tule vaikka Riku on toista mieltä. Miksi? Siksi koska en halua törttöillä liikenteessä ja vielä päälle mainostaa olevani suomalainen.

Terkkuja!
Suomessa on talvi kauneimmillaan! Kaipaan niin talvea ja pikkukirpeitä valoisia pakkaspäiviä että mun on pakko aina tykätä jokaisesta talvikuvasta facebookista ja instragramissa. Luonto on vaan niin kaunista, erityisesti Lapissa! Jatkakaa talvikuvien postailua!








1 kommentti:

  1. Nais ihmisenä täälläkin on itselläni ns.autokuume ;) Joskus auton omistaneena( nykyään ei ole autoa) ja voih miten helppoa olisi liikkua autolla (ja omistan 4kisua...).Helpottaisi elämää kummast. Pitkän matkan bussi hinnat on ihan ryöväystä :S Itsellä 70km matka vanhempien luo 17e suunta :( Eikä yhtään halpabussia kulje kyseistä reittiä. Vaikka autosta on kuluja, niin heti hankin kun on mahdollista ;D T: Niina ja 4kisua

    VastaaPoista