sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Eka kerta kaikkea!

Vaikka ollaan oltu täällä jo yli kaks viikkoa, oli vasta tänään meidän eka oikea virallinen rantapäivä! Aletaan siis pikuhiljaa päästä kiinni "oikeeseen elämään" nyt kun ollaan saatu hoidettua pois alta kaikki tärkeimmät asiat...

Muutettiin eilen! Tais olla elämäni tai ainakin tähän astisen elämäni helpoin muutto koska muuttokamat mahtui kaikki kahteen henkilöautoon. Pyydettiin Rikun veljeä muuttoavuksi ja se nauro että "ai kantaan kaks matkalaukkua" mutta uskomattoman paljon ollaan saatu tavaraa lisää kahen viikon aikana. Ikean reissulta löydettiin vaikka mitä ja sitten viikolla tuli äitin suomesta lähettämä 20 kg paketti vaatteita ja muuta kamaa. Me pakattiin laatikot jo valmiiksi suomessa (vaikka äiti joutukin pakkaamaan niitä postissa uusiksi 2,5 tuntia...) ja äiti lähetti ne eteenpäin. Me oltiin aluksi mitattu laatikon koko väärin ja siksi äiti joutui postissa laittamaan kamat uusiksi kahteen pienempään laatikkoon... Näissä kahdessa laatikossa oli tavaraa yhteensä 20 kg ja ne maksoi tänne kuljetettuna joku 120 euroa... Mun mielestä siis aika hyvä diili. Paketti tuli lentopostina ja siis nopeesti noin seitsemässä päivässä. Ennen paketin avaamista tapansa mukaan Riku toivoi että laatikosta olis löytynyt suklaalevy tai muuta "yllätystä" mutta äitin tuntien ja Australian rajalla -sarjaa seuranneena tiesin että laatikosta ei löydy kyllä yhtään mitään ylimäärästä. Meidän tuurilla Fazerin Sinisen kuljettaminen maahan ois ollu varmaan suurin rikos mitä voit tehä Australian luontoa ja elinkeinoja kohtaan..


Mutta siis se muutto ja oma koti...Se on vaan just täydellisen hyvä! Mä oon siitä ihan innoissani mutta mun mielestä Riku on vieläkin enemmän (voitte vaan kuvitella!) Se ihastelee kokoajan joka asiaa kuten keittiökalusteisiin integroitua astianpesukonetta, jääkaapin jääautomaattia ja mitä muuta :) Viime yö oli eka yö omassa aussikodissa, tämän aamun aamupala, eilinen  suukko, suihku, ruoanlaitto... Eletään sellasia aikoja että tehään "eka kerta kaikkea". Huomisaamun aamupala  ja kaikki muut aamupalat sen jälkeen on jo sitten ihan normaalia mutta tämä aamu oli spesiaali kun se oli ensimmäinen.

Ruokakaupat on mun lemppareita! Ruokaostoksilla vois viettää monta tuntia vaan ihmetellen kaikkea myynnissä olevaa. Siellä tarvii olla tarkkana koska siellä voi olla vaikka mitä hyvää ja ihanaa mitä ei saa suomesta mutta siltikin saan itteni kiinni ettimästä niitä ihan samoja juttuja mitä suomestakin... Käytiin eilen ruokakaupassa ja hetki meni kun seisoin juusto -ja voihyllyn edessä miettien mikä voi ois oivariiniä vastaavaa. Jouduin tyytyä Floraan mutta mulla on nyt missiona käydä kaikki voit läpi ja löytää ainakin lähes yhtä hyvä. Täällä on paljon pieniä leipomoita ja hedelmäkauppoja ja vaikka kaikki ois niin helppo ostaa samalla kerralla isosta supermarketista, haluan niin olla näiden asiakas ja hakea leipäni ja hedelmäni sieltä.

Maitoa pesuainepurkista!
Ihana asua lähellä kaikkea ja tänään meidän rantapäivän ohjelmassa oli "stand up paddle boarding". Vuokrattiin koko porukalle isot surffilautaa muistuttavat laudat joita ohjataan seisaaltaan yhden melan avulla. Kahdesta tunnista maksettiin 30 dollaria/lauta mikä on ehkä vähän kallis hinta mutta mukava kokemus. Laudalla voi testata mennä myös aaltoihin mutta pääasiassa me vain chillailtiin ja mentiin hiljakseen pitkin kanaaleita tyynessä vedessä. Täydellinen tapa ruskettua ja ihan varmana kokeillaan uusiksi! Koko ens viikoksi on luvattu täydellistä talvikeliä; aurinkoa ja plus 22 astetta.

One happy stand up paddle boarder

Näillä mentiin!

Huomenna käydään hommaamassa Medicare kortit. Se on oikestaan ainut mikä meiltä puuttuu, koska sen saamiseksi tarvi niin paljon pointseja joita meillä ei oo ollu vielä ennen tätä antaa mutta nyt vuokrasopimuksella voidaan vakuuttaa ne siitä että me ei olla poistumassa maasta ihan heti ja jos nyt sitten saatais hommattua ne. Käsittääkseni täällä on aika samanlainen terveydenhoitosysteemi kun suomessakin ja Medicare korttia näyttämällä kaikki menee vähän niinku Suomessakin Kela -kortilla. Meiltä puuttuu myös muutamia käytännön juttuja kuten sakset ja roskikset eli nekin on hankintalistalla varmaan heti huomenna. Mä oon vaan ostanu kaikkea muuta "tarpeellisempaa" kuten "chinese stoolin", kiinalaisen puisen tuolin eteiseen jota kylläkin käytetään nyt tietokonepöytänä huonekalujen puutteen takia. Tää huonekalujen puute koskee eniten sohvaa sekä ulkokalusteita, muuten kyllä pärjätään. Me löydettiin Gumtreestä tosi kiva rottinkinen ulkokalustesarja josta ollaan oltu yhteydessä myyjään. Hintapyyntö tolle on 600 dollaria mutta ollaan yritetty neuvotella hintaa vähän alaspäin likaisten päällisten takia koska ne pitäis kuitenkin pestä/pesettää tai tehdä uudet. Kaupassa noi samanlaiset kalusteet maksaa kuitenkin pitkälti yli 1000 dollaria joten oltas tyytyväisiä johonkin 500 dollarin hintaan. 

Tästä aussiaksentista on kyllä vielä niin vaikee saada selvää mutta I´m hanging in there. Monia, "ei tuttuja" juttuja pitää kuunnella ihan tosissaan tai muuten menee suurin osa ohi. Ymmärtäminen vaatii siis aikaa ja keskittymistä mutta mähän oonkin ite keskittyminen ja tarkkaavaisuus koko tyttö!

Suukkoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti