lauantai 7. heinäkuuta 2012

Viikonloppukuulumisia

Vaikka eletäänkin tätä loma-aikaa ja ollaan perillä viikonpäivistä oikestaan vaan mun jumppa-aikataulujen takia niin siltikin viikonloppu on aina viikonloppu! On ihanaa kun ei oo mitään suunnitelmia ja voi tehdä mitä tahansa. Gold Coastilla on niin paljon tekemistä ja tutustumista jo ihan meidän lähelläkin että meillä menee helposti päivät vaan kierrellessä ja tutustuessa joka paikkaan. Vallataan koko ajan lisää lääniä niin sanotusti.

Gold Coastin keskustassa Surfers Paradisessa on ollut koko kuukauden ajan käynnissä Surfers Paradise Festivals jossa on ollut monenlaista tapahtumaa niin aikuisille kuin lapsillekkin. Tänään käytiin One way street party -katutapahtumassa jossa esiintyi päivän aikana kakskyt eri bändiä ja monenlaisia taiteilijoita. Puiston lavalla soitettiin musiikkia ja autoilta suljetulle kadulle oli järjestetty aivan ihana katukirppis ihan kuin vastaukseksi mun aamuiselle kirppishaikeudelle. Myyjät oli levittäytynyt kadun varsille ja levittänyt myytävät vaatteet erilaisten huopien ja peittojen päälle ilman tylsiä ja kömpelöitä myyntipöytiä tms. Tunnelma oli ihana ja rento ja siellä oli niin paljon kaikkea ihanaa hypisteltävää. Vintagemuoti on täällä yleistymässä ja muutamat myyjät myivät pelkästään ihania vintagekamoja mutta suurin osa myyjistä myi "ihan tavallisia" vaatteita. Arvatkaa kenen suusta kuului tänään negatiivisessa mielessä lause " mihin ikinä me mennäänkin niin se päättyy aina sun shoppailuun..."

Katukirppis
"It makes people smile"

Kirppislöytöjä I

Kirppislöytöjä II  








Puistojamit. Takana Gold Coast Eye.

Asia mikä takia lähdettiin tänään tänne tapahtumaan (kun ei siis etukäteen tiedetty tästä ihanasta kirpparista) oli Gold Coastilaisten poikien The Headland Peddler -bändi jonka Riku tiesi hyväksi. Hyvä se olikin ja musiikki oli just sellaista rentoa kuin musiikin kuuluukin olla. Erityisesti ihailtiin soittajaa joka soitti bongorumpua, lehmänkelloja ja vaikka mitä muita soittimia. Yleisölle oli tuotu lavan eteen eri värisiä säkkituoleja mutta monien muiden tapaan me istuttiin ruohikolla, mikä oli oikestaan "mun vika" koska mä halusin kiertää kirppistä kun Riku ois halunnut olla varaamassa säkkituoleja... Paikalla olijoille jaettiin myös bändin cd:t ja nyt meillä on ykstoista uutta kivaa biisiä kuunneltavana.

Käytiin tänään tutustumassa yhteen niistä ihanista rennoista kahviloista/ravintoloista joista kirjoitin viime kerralla. Ihan niinkuin mä ennustinkin, tämä tän päivänen paikka oli aivan ihana ja voi hitsi miten onnellinen oon siitä että se on niin lähellä meidän kotia! Uskoisin että Gov's Espresso on paikka joka jakaa mielipiteitä just ehkä sisustuksen ja sen rentouden takia. Vanhat sohvat ja matkalaukut sekä ruosteiset pöydät luo mun mielestä ihanan tunnelman tähän erikoiseen kahvilaan. Lapsia varten oli sisäpihalle rakennettu iso hiekkaleikkialue ja eri pari tuolein ympäröityjä pöytiä oli ripoteltu pitkin takapihaa. Gov's Espressossa toimii myös kirppisperiaatteella ja suurin osa kaikista huonekaluista oli hinnoiteltu mahdollisia ostajia varten. Parhaiten saatte irti tästä paikasta ja sen ainutlaatuisesta tunnelmasta vain kuvia katsomalla. Welcome to Gov's Espresso!
Gov's espresso









Luin aamulla lehdestä naisesta joka oli voittanut jonkun Gold Coastin kokkikilpailun tms. oman Gelato jäätelöbaarinsa kehittämällä "Bubble gum" jäätelömaulla. Miltä voi maistua purkan makunen jätski? Se selvisi myös tänään ja voi vitsi...Niin hyvää! Vaikka en ookkaan mikään kauhee jätskihirmu niin oon löytänyt uuden herkun! Oli hassu syödä tätä jätskiä koska aina kun on ollut suussa jotain tämän makuista (purkkaa), niin sen nielaiseminen on tietenkin ollut kielteistä ja nyt jotenkin kurkku hylki sitä. Tietenkin toivoisin että se hylkisi sitä oikeesti niin ei tarvisi nyt olla kerran viikossa Gelato tiskillä :)

Bubble gum Gelato!

Gelato!

Meillä on myös toinen uus herkku... (Varoitus kaikille sushin rakastajille koska tämän jälkeen on vesi kielellä). Ollaan rakastuttu sushiin! Päätettiin että aletaan opetella sen syöntiä (koska mun mielestä se on siistiä ja haluun osata syödä sitä) ja nyt molempien inhokki onkin lemppari. Ollaan aloitettu nyt varovasti niiden kanssa eikä olla vielä uskaltauduttu raakaa kalaa sisältäviin susheihin mutta täällä on harjoittelijoille onneksi monenlaisia susheja. Meidän molempien lemppari on "King Prawn" jossa merilevään ja riisiin on kääritty friteerattua rapua. Tähän kun ripottelee päälle wasabia ja soijaa niin nami! Se on uskomattoman hyvää ja onneksi sitä saa vaikka joka ruokakauppareissulla koska meidän sushi take away -paikka sijaitsee ihan ruokakaupan ovien vieressä. En käsitä miten nopeesti voi syntyä himo jotain sellasta kohtaan mitä oot ensin oikeesti ällönny kauan aikaa.

Huomenna ollaan menossa puistoon grillaamaan Rikun vanhan kaverin ja sen tyttöystävän kanssa. Australiassa todellakin nautitaan hengailusta ja osataan ottaa rennosti. Viikonloppuisin perheet grillaa ruokaa isolla porukalla monta tuntia vaan nautiskellen toistensa seurasta. Orgaanisista kahviloista ja muusta huolimatta mä aion ainakin huomenna grillata pihviä ja vaikka niin haluisin olla kasvissyöjä niin en vaan pysty siihen.

Oon suunnittelemassa blogin uudistusta ja kun saan aikaseksi niin alan miettiä uutta väristystä ja kuvitusta kaikkien meidän piristykseksi. Vaikka sitten puolivuotisuuden kunniaksi!

Ihanaa viikonloppua! Nauttikaa ja ottakaa rennosti.




1 kommentti:

  1. olipa ihana ljukea pitkasta aikaa teidan kuulumisiii!!! oon ollu reissussa ja vaikka missa niin en o ehtiny lukemaan. kiva bongailla tuttuja paikkoja, tuli kylla ikava rikuu ja teita molempii! hyva etta kaikki on siella hyvin ja ooot paassy jumpan maailmaan taas! fitness first on kyl niin hieno. ja jetts on se missa ma kavin kun olin siella! hehee. nauttikaa muruset <3 halit!

    VastaaPoista