perjantai 27. heinäkuuta 2012

Karkkiöverit ja tuttuja makuja

Suomalaiset karkit on parhaita. Mistään ei saa IKINÄ sellasia karkkeja kun suomesta mutta nytpä saa! Ruotsalaisen perheen äidin perustama ja pyörittämä, toukokuussa avattu  "Swedish Goodies" -karkkikauppa Surfers Paradisessa on suomalaisen (ja ruotsalaisen) karkkihullun pelastus. Ihanassa pienessä karkkikaupassa oli myynnissä sekä ihania tuttuja karkkeja että muita pohjoismaalaisia herkkuja kuten sipsejä, puolukkahilloa ja dippi -sekoitusta. Fazerin Sinistäkin oli ja sanoin pojille että sitten kun iskee ihan hirvee koti-ikävä, poljen suorinta tietä Swedish Goodies:siin, ostan levyn oikeeta suklaata ja meen syömään sen yksin rantaan. Johan luulis että mielikin tulee paremmaksi... Ja jos ei tuu niin otan kotimatkalla vielä Bubblegum -gelaton. Aina on hyvä olla varasuunnitelma :)

Swedish Goodies

M'mmmmm!

Irttariosasto!
Me jätettiin vielä suklaalevyt kauppaan mutta kasa irtokarkkeja lähti mukana. Ihana syödä salmiakkia ja kaikkia tuttuja karkkeja. Voi että kun voikin olla hyvää! Meidän irttaripussi maksoi 15 aud (saatiin -15% aleakin kun siellä oli Olympia -tarjoukset) eli hinta oli aika suolanen loppujen lopuksi aika pienestä määrästä. Halpaa ja hyvää ei kuitenkaan ookkaan ja ihan mielellämme tuetaan tätä tutunmakuista karkkikauppaa niin että se ois siellä vielä myöhemminkin, silloin kun karkkihimot iskee ja sokerihammasta kolottaa.

Kaupalla on myös nettimyymälä josta voi tilata herkkuja ihan joka puolelle Australiaan. http://www.swedishgoodies.com.au/

Karkkihiiri! Rollojakin oli!

www.swedishgoodies.com.au


Tästä on jo osa syöty!

Seuraavaksi haaveilen pääsystä Scandinavian Bakeryyn jonka pitäis huhujen mukaan löytyä Brisbanesta. (Dundernews -sivuilla kerrotaan paikan lopettaneen jo aikoja sitten, mutta ainakin jonkinlaisesta pohjoismaalaisesta leipomosta on ollut juuri puhetta...) Mulla on niin ikävä Reissumiestä ja Ruispaloja että ette edes tajua. Ruisleivän suurkuluttaja on kovilla pullamössömaassa. Onneksi paikallisesta Super IGA:sta (ruokakauppa) saa lohdutukseksi Suomessa valmistettua näkkäriä ja hapankorppua. En oo ikinä tykänny pyöreistä näkkäreistä eikä mikään voita "koulunäkkiä", mutta täällä nämäkin on hyviä! Hapankorputhan on hyviä aina ja kaikki tietää millanen himo hapankorppuhin tulee... Kun annat pikkusormen ne vie koko käden. Aki Sirkessaloa lainatakseni.

Finn Crisp

Kiitos Vaasan Oy!
Tällä ja viime viikolla ollaan syöty muitakin tuttuja ja kotoisia makuja kun Lauran kokeilevassa keittiössä ollaan kokattu Kesä -ja Kaalikeittoa. Kaalikeittoa tein ekakerran elämässäni (en oo ikinä tajunnu että se on noin helppoa!) ja siitä tuli niin hyvää! Onneksi Riku ei tykkää kaalista ja mä oon saanu syödä sen kokonaan yksin. Mitä iloja :) Seuraavaksi mun tekis mieli Aurajuusto-punajuurilaatikkoa. Aurajuusto on ainutkertaista ja täältä ei saa mitään yhtä hyvää ja mun täytyy nyt ilmeisesti vähän tinkiä mausta saadakseni tuon punajuurilaatikon. Nähtiin tänään ruokakaupassa uutta, suomestakin tuttua Presidentti Brie -juustoa. Normaali Brie -juuston kokoinen pala sitä maksoi 11 aud! Syökää onnellisina juustoja (ja karkkeja!!) siellä, ne on hyviä ja halpoja!

Superfoodia!

Kaalijauhelihakeitto a'la Laura


Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti