keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Casa de Haatajan arkikuulumisia!

Päivät kuluu ihan hullua vauhtia! Jos arjen meno pyörii samaan tahtiin koko ajan, ei oo aikaakaan ennen kuin meidän ensimmäiset aussivieraat, äiti ja isä, tulee marraskuussa. Meidän arki on tällähetkellä oikestaan vaan lomailua koska kumpikaan ei oo vielä töissä ja mitäs muuta silloin tehdään kun ei olla töissä; ollaan lomalla! Tietenkin joku vois puhua tilanteesta myös nimellä "työttömyys" mutta koska tää on ohimenevää ja työnteko on kiinni vaan rekisteröinneistä niin "loma" -sana on tähän mun mielestä sopivampi...ja jotenkin myös rentouttavampi. Jotenkin työttömänä pitäis stressata työhommia tai niiden olemattomuutta mutta lomalla voi vain lomailla. Näin on mukavampi ja vähemmän stressittömämpää.

Työhommista puheenollen odotellaan nyt niitä Rikun LSHP:n työtodistuksia (virallisilla papereilla). Sen jälkeen ne pitäis olla kaikki kunnossa ja suunniteltiin että lähdettäis ite viemään ne kädestä pitäen Brisbanen toimistoon. Jos saatais näin vähän hommaa rullaamaan nopeemmin vaikka yleensä täällä ei kuulemma toimiteta papereita ite. Mun tutkintotodistus tuli eilen postissa ja nyt mä oon virallisesti Bachelor of sports studies! Huomenna otan asiakseni selvittää Fitness Australialta mitä mun pitää nyt tehdä että voin rekisteröityä ja aloittaa työhaun. Aion jakaa CV:tä huolella ihan joka paikkaan mutta eniten haluaisin päästä töihin johonkin isompaan ketjuun.

On jo jotenkin kauhee ikävä jumppahommiin vaikka nautinkin nyt niin paljon kun saan treenata ihan vaan itekseni ja itelleni. Salin kuukausimaksu on aika kallis (oisko ollut 28 aud/vko) ja se veloitetaan automaattisesti tililtä joka fortnight eli kahden viikon välein ja jo senkin takia oon käyny aika paljon niin jumpissa kuin salillakin. Haluaisin myös käydä testaamassa ihan meidän naapurissa olevaa suositun oloista Bikram Hot Yoga studiota. Oon aina halunnut joogata mutta en oo ikinä ehtinyt ja jotenkin sen aloittaminen kiehtois tosi paljon. Bikram jooga koostuu 26:sta eri jooga-asennosta ja ne tehdään 40 asteiseksi lämmitetyssä salissa. 90 minuutin tunnin luvataan venyttävän, kiinteyttävän ja puhdistavan niin kehoa kuin mieltäkin. Se myös avaa kireyksiä sekä auttaa keskittymään joten se sopis hyvin mun uudeksi harrastukseksi muun saliharrastamisen ohella. Tutustumistarjouksena tarjotaan kymmenen peräkkäisen päivän jäsenyyttä 25 dollarin hintaan mikä on mun  mielestä tutustumisen arvoinen tarjous. Kirjottelen kokemuksista sitten kun pääsen tutuksi tähän hommaan.

Salilla mua jaksaa edelleenkin ihmetyttää ihmisten meneminen ja tuleminen kesken tunnin. En oo kyselly tästä ihmisten kulkemisesta kesken tunnin sen enempää koska huomasin salin ovessa lapun jossa neuvottiin että ei ole suositeltavaa tulla tunnille 5 minuuttia tunnin alkamisen jälkeen ilman huolellista alkulämppää. Siinä siis ei kielletä tunnille tuloa viiden minuutin jälkeen vaan neuvotaan vain että ei kannata tulla ellei ole alla lämppää. Periaatteessa siis ite alkulämpät tehneenä voi lapun mukaan tunnille tulla koska haluaa...
Eilen sain uuden lisäihmetyksen aiheen kun Bodycombat -tunnilla ollut mies näppäili puhelinta selinmakuulla vatsalihasbiisin aikana. Kun kiinnitin asiaan huomiota, huomasin että se onkin vissiin ihan yleistä näppäillä puhelinta kesken tunnin koska sitä tehtiin kahdella seuraavallakin tunnilla mihin osallistuin... Bodypump tunnilla ohjaaja kyllä sanoi että "put that phone away" ja mun mielestä hyvä niin, treenaamaanhan sinne kuitenkin tullaan ja taas kerran ohjaajana ajattelen että se on mun mielestä epäkunnioittavaa tunnin ohjaajaa kohtaan.

Käyn salilla joka päivä "jalkaa oven väliin" -tyylillä ja oon ottanut tavoitteekseni sen että en olisi muiden työntekijöiden mielessä ihan "tavallinen jumppaaja" vaan alan ammattilainen jota ne voi ehkä joskus kutsua työkaverikseen. Oon käynyt esittelemässä itteni jokaiselle ohjaajalle ja koittanut jutella aina jotain pientä ja mukavaa niin että kaikille jäis musta kiva vaikutelma niin että ne vois parhaimmassa tapauksessa edesauttaa mun töihin pääsyä. Juttelin eilen mun lemppariohjaajan kanssa ja selvis että kolmen lapsen äitillä on ohjattavanaan 17 vakkarituntia viikossa! Ihan hullu määrä! En tajua miten jonkun kroppa voi kestää tollasia ohjausmääriä viikosta toiseen. Voisin ihan mielelläni ottaa osan sen tunneista itelleni.

Saatiin tällä viikolla vähän lisää luksusta kotiin kun dyykattiin viereisen "vaatekeräyssäiliön" vierestä muoviset terassikalusteet molemmille terasseille! Nää on tilapäiset mutta toimii just hyvin nyt kun ei kumpikaan olla töissä, eikä maksanu paljoa! Vähän tuli rosvo-olo kun otettiin ne mutta periaatteessa eihän niiden entinen omistaja olis niistä muutenkaan saanu rahaa koska oli ne siihen jättänyt ja nyt meillä ne tuli ainakin tarpeeseen. Aijjettä miten on ihanaa juoda aamukahvit ja teet omalla parvekkeella istuen.

Täällä ihmiset jättää usein tarpeettomia huonekaluja yms. tienviereen tai jonnekkin muualle "saa ottaa jos jaksaa kantaa" periaatteella. Garage -ja Yard salet on myös suosittuja erityisesti viikonloppuaamuisin, jolloin niistä voi ilmoittaa etukäteen esim. netin gumtree -sivustolla ja kertoa vähän mitä on myynnissä ja sitten myydä tavaraa suoraan omasta pihasta tai autotallista. Nämä on täällä tosi suosittuja ja moni kiertelee niitä autoilla lauantai-aamuisin. Näistä voi löytyä vaikka mitä varsinkin silloin jos porukka on muuttamassa overseas ja ne myy pois kaiken omaisuutensa.

Kierrätys on tehty täällä superhelpoksi. On keltakantinen roskis mihin tulee kaikki kierrätyskama ja vihreäkantinen johon tulee muu kierrätykseen kelpaamaton tavara. Keltakantiseen kierrätysroskikseen laitetaan samaan kaikki kierrätettävä eli muovi, pahvi, lasi, metalli ja lehdet joten luulis että jokaisella ihmisellä ois sen verran aikaa että edes nämä menis oikeeseen paikkaan. Kuitenkin meidän alakerrassa joku oli kierrätyksen helppoudesta huolimatta pakannut roskansa miten sattuu ja mun ois tehnyt mieli alkaa järjestää niitä uudelleen mutta Riku kielsi "tyhmän mummoilun" ja huolehdin sitten vain omista roskistani. Sitä mä en tiedä että mitä ne tekee niille kierrätysroskille, onko siellä työntekijät erottelemassa ne vain miten ne toimii niiden kanssa mutta periaatteessahan mä oon tehny jo velvollisuuteni kun oon laittanut ne oikeaan paikkaan ja that's it!

Tänään käytiin ajelemassa Rikun isän kanssa Sovereign islandilla jossa asuu kaikki Gold Coastin varakkaimmat asukkaat. Alue on saari jonne ajettiin pitkän sillan yli ja sillan toisessa päässä, ennen asuinalueen alkua on portit ja vartijat joiden ohi ajaessa auto ja sen sisällä olevat ihmiset valokuvataan ja tallennetaan valvontakameralle. Tänne ei siis kukaan pääse kenenkään huomaamatta. Talot oli valtavia eikä niitä oltu rakkennettu ihan muutamalla miljoonalla. Mietin että jos Paris Hilton asuis täällä niin se asuis varmaan just jossain niistä taloissa. Tässä muutamia kuvia vakoilukierrokselta!
The white house

For sale, ihan kiva myytävänäkin!


Takapihan veneet

Palmukadut
Joku oli tilannut kotiinsa liikkuvan koirapesulan! Siellä oli just sisällä koira puunattavana!

 Portit

Pyöräillessämme ollaan löydetty kolme ihanan oloista, Rovaniemen Kauppayhtiötä vastaavaa ravintolaa/kahvilaa ihan meidän läheltä ja tänä iltana käytiin tsekkaamassa meitä lähimpänä olevan Mandalan meininki. Mandala on organic cafe jossa oli ihanan rento meininki ja sisustus. Tuolit, pöydät ja sohvat vaan kutsuu istumaan ja nauttimaan rentoilusta. Siellä taisi olla jollain synttärit tai muut juhlat ja juhliin oli ilmeisesti hankittu tanssin opettaja ja koko porukka opetteli paritansseja opettajan johdolla. Mikä ihana synttäri-idea! Sanoin Rikullekkin että miksi synttäreitä (tai mitä muita juhlia tahansa) vietetään aina juomalla ja kännäämällä. Mun mielestä ois ihana tehdä yhessä just jotain tollasta eikä aina vaan istua jossain kalja kädessä.

 Mandalassa tarjoillaan vaan vegaaniruokaa ja tyhmänä pyysin saada hunajaa teeheni joka hävetti jälkeenpäin. En tajunnut että siellä ei oo mitään eläinkunnan tuotteita vaan kaikki on pelkästään kasvisperäistä vaikka en siis lihaa odottanutkaan tarjoiltavan tms. mutta että hunajakin... Kiviuunissa paistetut kasvispitsat näytti ihan törkeen hyviltä ja niitä syötiinkin oikestaan joka pöydässä. Täytyy testata ens kerralla vaikka Riku jo valistikin olevansa "lihaihmisiä". Odotan niin paljon Ninnin tuloa koska se osaa arvostaa sitä paikkaa kun vien sen sinne.

Mandala Organic arts cafe

We're open!

Mandala garden

Mandala sisäänkäynti

Toiset kaks paikkaa on vielä tutustumatta mutta onneksi tässä ei oo kun aikaa. Otan tulevan viikonlopun tavoitteeksi toisen paikan joka on käsittääkseni aukikin vain viikonloppuisin. Kun käytiin kurkkimassa sisään "ikkunoista" (ei ollu ikkunoita vaan kalterit) niin Riku oli sitä mieltä että se on lopetettu koska ilmeisesti paikka oli sen näköinen ja kieltämättä muistuttikin vähän sitä. Tästä huolimatta siinä on kuitenkin ollut ilmeisesti viikonloppuisin meininkiä ja myyjäisiä yms. ulkona ja se näytti niin ihanalta hallitulta kaaokselta että mä toivoisin että se ois auki. Jotenkin nämä tällaset paikat on vaan niin ihania ja tunnelmallisia. On kiva kun voi lähtee ulos ihan omana ittenään eikä tarvi ahdistua siitä että jalassa ei oo korkkareita tai minihametta. Me like!

Mä oon löytänyt itelleni uuden harrastuksen (tulevan joogan lisäksi)! Viikonlopun M-partyissa innostuin Cupcakeista joita maistoin eka kertaa. Ne oli niiiiin hyviä että mun on pakko alkaa opetella niiden tekemistä. Jo niiden ihanien kuorrutusten katselukin lähes tyydyttää makeanhimon, lähes. Seuraava kodin hankinta onkin sähkövatkain!

Ihanaa viikkoa!





1 kommentti: