sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Asuntoajatuksia surffifiiliksillä


Tällä viikolla nähtiin muutamia valokuvia Rikun perheen uudesta asunnosta mihin majoitutaan sit väliaikaisesti kun päästään ausseihin. Näytti tosi kivalta! Siellä oli meille oma huone ja lisäksi taloyhtiöllä/alueella oli yhteinen uima-allas,kuntosali ja BBQ -area. On ihanaa ja tosi paljon rauhoittavaa kun tiedän, että meillä on siellä paikka mihin saadaan mennä ja missä saadaan olla niin kauan kun löydetään oma  asunto. Ollaan  mietitty meidän omaa asuntoa ja sitä millanen sen pitäis olla ja miten sisustettais se ja muuta. Halutaan siisti ja hyväkuntoinen kämppä mutta ei kuitenkaan mitään liian hienoa vaan ennemminkin kodikasta ja jopa vähän boheemia(!). Sellasta mitä on mukava laittaa ja sisustaa. En jaksais odottaa yhtään että pääsen sisustamaan sitä. Oisin niin halunnut laittaa vielä meidän Rovaniemen asuntoakin mutta oon ainoastaan ostanu yhdet verhot syksyllä, en mitään muuta! Sisustuksesta ollaan suunniteltu ainakin sen verran, että halutaan teettää meidän hääkuvasta (se kuva missä kaikki on yhdessä kirkon portailla) iso canvas versio. Haluan paljon valokuvia muutenkin kotoa ja perheestä mutta ainakin toi on sellainen yhteinen suunnitelma ja sinänsä kätevä että sen voi teettää vasta siellä.

 Asuntoasioissa juteltiin myös vielä siitä, että haluttais vuokrata kahden makuuhuoneen asunto, koska niin moni kaveri ja sukulainen on tulossa kylään ja sen takia olis kiva majoittaa niitä muutakin kun sohvamajotuksessa. Ja toisaalta ausseihin ei kukaan tuu viikoksi, joten en jaksaisi katella sellasta sohvamajottumista montaa päivää. Paljon kivempi on, että kaikilla ois vähän omaa tilaa ja kamat saa oven taakse piiloon. Maksaahan isompi asunto tietenkin taas enemmän mutta mä oon asunut nyt niin kauan tässä pienessä kämpässä että vähän isompi ei oo yhtään haitaksi. Lisäksi sitten listan loppuun voidaan vaatimattomasti lisätä vielä se, että asunnon pitää olla rannan lähellä. Riku on ainakin joka aamu luvannut mennä surffaamaan ennen töitä, joten tähän ajatukseen sopii varmaankin mitä lähempänä-sen parempi ideologia.

Innostuttiin molemmat taas tänään surffauksesta. (Yleensä Riku on innostunut ja mä en niin paljoa vaikka haluankin surffata ja vaikka ostankin oman laudan) Balilla oleva Suomalainen Asenne surf camp järjestää Suomalaisille surffareille tai surffareiksi haluaville valmiiksi suunniteltuja surffikoulupaketteja. Riku on puhunut tästä jo monta vuotta ja tänään se sai kuningasidean siitä, että ilmoittauduttaisiin sinne yhdessä Suomalaisten kavereiden kanssa. Marraskuun boot camp olis 10-24.11.2012 ja sinne olis niin siisti mennä. (Kyllähän ausseistakin lähdetään lomalle..) Tehtäis treffit sinne kavereiden kanssa, me vaan lennettäisi Australiasta ja muut Suomesta. Sitten jos joku haluaisi (olis aikaa ja rahaa), vois siitä jatkaa meidän mukana vielä ausseihin asti. Meillä on nyt facebookissa vetämässä kaverihaaste tähän, toivottavasti ne innostuis! Tässä ois taas jotain mitä odottaa ja muutenkin olis ihana tietää  jo ennen lähtöä, että marraskuussa voi nähdä kaikkia ihania ja rakkaita kavereita.  Mä ainakin innostuin tästä niin paljon, että oon jo nyt ihan valmis varaamaan reissun.

Syksyllä 2010 oltiin surffaamassa Portugalin Penichessä. Se oli aivan ihana pieni paikka mikä pyöri oikestaan suurilta osin surffin ympärillä. Se ei ollu mikään bilemesta vaan just sellanen rento mukava paikka kalaravintoloineen. Meidän surffikoulun nimi oli silloin Peniche surf camp ja voin suositella sitä ihan kaikille. Rennot (ja hyvässä kuosissa olevat ruskettuneet opettajat) motivoi ja jaksoi kannustaa silloinkin kun putosit joka kerta laudan päältä ja muutenkin kaikki toimi tosi kivasti. Jos siis haluaa päästä surffaamaan edullisemmin ja vähän lähemmäksi, on tämä hyvä paikka euroopassa. Me oltiin siellä silloin lokakuussa ja silloin siellä oli ihan hyvät surffi-ilmat. Tietenkin kun mentiin talvea kohti niin oli jo hiljasempaa koska sesonki on kesän aikana, mutta myöhemminkin tarkeni hyvin! "Life is better when you surf"-luki mun Portugalin surffilaudan pohjassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti